Facebook yeni yapay zekasını tanıttı! 100 dili doğrudan çevirebiliyor

Facebook, herhangi bir 100 dil çifti arasında doğrudan çeviri yapabilen ilk yeni makine öğrenim modelini tanıttı. Şirket, yeni modelin diğer sistemlerden daha doğru olduğunu, çünkü ara çeviri katmanı olarak İngilizce’ye bağlı kalmadığını belirtiyor. Açık kaynaklı yapay zekâ yazılımı, dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal ağın bünyesindeki 160 dilde daha iyi hizmet vermesine yardımcı […]

Facebook yeni yapay zekasını tanıttı! 100 dili doğrudan çevirebiliyor
24 Ekim 2020 - 10:20

Facebook, herhangi bir 100 dil çifti arasında doğrudan çeviri yapabilen ilk yeni makine öğrenim modelini tanıttı. Şirket, yeni modelin diğer sistemlerden daha doğru olduğunu, çünkü ara çeviri katmanı olarak İngilizce'ye bağlı kalmadığını belirtiyor.

Açık kaynaklı yapay zekâ yazılımı, dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal ağın bünyesindeki 160 dilde daha iyi hizmet vermesine yardımcı olmak için oluşturuldu.

Her gün 20 milyardan fazla çeviri yapan Facebook bu sayede ilk olarak İngilizceye çeviri yapmaksızın, 100 dil çiftinden herhangi birini doğrudan çevirerek daha doğru sonuçlar almayı umut ediyor.

Foto: shutterstock / 100 dili doğrudan çevirebiliyor: Facebook yeni yapay zekasını tanıttı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum