Diyarbakır'da itfaiyeciler alevlerin arasında kaldı! Halatla binadan inerken düşerek yaralandı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir sitenin çatısında çıkan yangını söndürmeye çalışan itfaiye erleri alevlerin arasında kaldı. İtfaiye erlerinden biri halat yardımıyla inmeye çalışırken düşerek ağır yaralandı.

Diyarbakır'da itfaiyeciler alevlerin arasında kaldı! Halatla binadan inerken düşerek yaralandı
02 Nisan 2024 - 01:16

Yangın, merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Baba Tahir Caddesi’ndeki bir sitede bulunan D Blok'un çatısında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın bina sakinleri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

 

ALEVLER ARASINDA KALDI

Ekipler yangını güçlükle kontrol altına almaya çalışırken, itfaiye erlerinden Halil Eskimiş, Cengiz Oruç ve ismi öğrenilemeyen bir itfaiye eri çatıda alevler arasında mahsur kaldı.

 

YERE DÜŞTÜ

Alev topuna dönen çatıda itfaiye erlerinden Halil Eskimiş, yangın hortumuna tutunarak aşağı inmeye çalışırken dengesini kaybedip yere düştü.

 

Olay yerindeki sağlık ekipleri, itfaiye erini ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınırken, diğer 2 itfaiye eri ise ekiplerin yardımıyla çatıdan indirildi. Yangın ve itfaiye erinin düşme anı kameralara yansırken, Eskimiş’in hastanedeki tedavisi sürüyor. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum