Başkan Barzani: Hamasi Söylemleri Bırakın Savaşı Sona Erdirin

Kurdistan lideri sayın Mesud Barzani Bütün taraflar olarak bu savaşın sona erdirilmesi ve masum insanların bu tehlikeli durumun bedelini bir kez daha ödememesi için elimizden ne geliyorsa yapmanın, bu bölgenin demografisinin değiştirilmesinin önüne geçmenin vaktidir dedi

Başkan Barzani: Hamasi Söylemleri Bırakın Savaşı Sona Erdirin
13 Ekim 2019 - 11:28

Başkan Mesud Barzani, Rojava’ya yönelik operasyonun bir an önce bitirilmesi gerektiğini ve bütün tarafların bunun için çaba göstermesi gerektiğini bildirdi.

Kamuoyuna hitaben yayımladığı mesajda, “Savaş ve bu tehlikeli durum bütün bölgenin ve halkın yaşamı üzerinde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” ifadesini kullanan Başkan Barzani, şunları belirtti:

“Buradan, direniş gösteren Kürdistan halkına ve bütün taraflara şunu belirtmek isterim ki; sebebi her neyse, hangi taraf umursamaz olmuşsa ya da bu tehlikeli durumda kimin dahli varsa şimdi vakit, beyhude pazarlık, duygusal ve hamasi söylemlerin vakti değildir.”

Başkan Barzani’nin mesajının tamamı şu şekilde:

“Geride kalan süre zarfında savaş ve istikrarsızlığı Suriye’de Kürt milletinden uzak tutmak ve bir kez daha acı ve felaketlerin yaşanmaması için çok çaba sarfettik. Ancak maalesef geçtiğimiz günlerde Suriye’nin kuzeyindeki Kürt bölgelerinde saldırı ve tehlikeli bir duruma maruz kaldılar.

Savaş ve bu tehlikeli durumun sürmesi, bütün bölgenin ve halkın yaşamı üzerinde ciddi bir tehdit oluşturmakta, bölgenin tamamının istikrarını hedef almaktadır.

Buradan, direniş gösteren Kürdistan halkına ve bütün taraflara şunu belirtmek isterim ki; sebebi her neyse, hangi taraf umursamaz olmuşsa ya da bu tehlikeli durumda kimin dahli varsa şimdi vakit, beyhude pazarlık, duygusal ve hamasi söylemlerin vakti değildir. Bütün taraflar olarak bu savaşın sona erdirilmesi ve masum insanların bu tehlikeli durumun bedelini bir kez daha ödememesi için elimizden ne geliyorsa yapmanın, bu bölgenin demografisinin değiştirilmesinin önüne geçmenin vaktidir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum