Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Cepheden iyi haberler geliyor
Azerbaycan’ın Ermenistan’a yönelik başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla toplantı gerçekleştirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı nın Komuta Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aliyev şöyle konuştu: * Savaş yaklaşık bir aydır devam ediyor. Bu dönemde ülkemiz savaş alanında büyük başarılar elde etti. Her gün cepheden […]

Azerbaycan'ın Ermenistan'a yönelik başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla toplantı gerçekleştirildi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı nın Komuta Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aliyev şöyle konuştu:
* Savaş yaklaşık bir aydır devam ediyor. Bu dönemde ülkemiz savaş alanında büyük başarılar elde etti. Her gün cepheden iyi haberler geliyor. Gün içerisinde savaş bölgelerindeki operasyonlar hakkında düzenli olarak bilgilendirilmekte ve tarafımdan gerekli talimatlar verilmektedir.
* Neredeyse her saat farklı bölgelerdeki olaylar hakkında bilgi alıyorum. Savunma Bakanlığı ve diğer kurumlar beni bilgilendiriyor. Her gün operasyonel toplantılar yapılmaktadır. Kısacası durum tam kontrol altında.
* Bu dönemde işgal edilen topraklarımızın bir kısmı işgalcilerden kurtarıldı. 100 den fazla yerleşim yeri şehirler ve köyler işgalcilerden kurtuldu. Azerbaycan bayrağı kurtarılmış şehirlerimizde ve köylerimizde çoktan dalgalanıyor.
* Bugün Azerbaycan askerleri ve subayları düşmana savaş alanında ders veriyor, düşmanı topraklarımızdan kovuyor. Kan döküyoruz, şehit veriyoruz, askerlerin yanı sıra siviller de şehit oluyor.
* Ermenistan savaş alanında bize karşı duramıyor ve her zaman olduğu gibi yerleşim ve sivil alanlarımıza ateş ediyor. Bu korkakça saldırılar sonucu 60 tan fazla sivil hayatını kaybetti ve yaklaşık 300 kişi yaralandı.
“ERMENİLERİ TOPRAKLARIMIZDAN KOVMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ermenistan ın talebi üzerine büyük devletlerin ara bulucuğu ile iki kez ateşkes ilan edildiğini vurgulayan Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü:
* Ermenistan ateşkesi iki kez ihlal etti. İlk ateşkeste, bir günden kısa bir süre sonra Gence yi bombaladı. Ateşkesten iki dakika sonra ikinci kez ateşkesi ihlal etti. Bu durumda elbette Azerbaycan onlara güzel bir cevap verdi ve verecektir.
* Düşmanı topraklarımızdan sonuna kadar kovmaya devam edeceğiz. Ermenistan fanatiği olan ülkeler, onları himaye etsinler. Ermenistan Başbakanı, Ermenistan ın işgal ettiği topraklardan çekileceğini açıklamalıdır. Böyle bir açıklama duymadık. Aksine, halkların kendi kaderini tayinlerinden bahsediyor ve müzakere sürecini yok etti.
* Ateşkes koşulsuz olamaz. 27 yıl daha bizi kandıracaklar, 30 yıl daha, heyetler 30 yıl daha buraya gelecek, görüşmeler yapılacak. Artık sabrımız kalmadı, Azerbaycan halkının sabrı tükendi. 28 yıl önce Minsk Grubu kuruldu. 28 yıldır bizi kandırıyorlar. 28 yıl bize söz verdi, bekle, bekle, Ermenistan a baskı yapacağız, bunu yapacağız, yapacağız. Hepsi bir yalandı. Herkes görüyor.
FOTO:
FACEBOOK YORUMLAR