Son dakika… ABD Kongre işgalinde son durum: OHAL 15 gün uzadı! Eski ordu mensubu öldürüldü

ABD de seçimi kaybettiğini bir türlü kabul etmeyen Başkan Donald Trump, Joe Biden ın zaferinin Senato da tescilleneceği gün sonunda kaos çıkarmayı başardı. Senato da oturum yapıldığı sırada miting yapan Trump, yenilgiyi kabul etmeyeceğini söyledi. Mitingin ardından Trump destekçileri Kongre binasını adeta işgal etti. Güvenlik barikatlarını birer birer aşan göstericiler, güvenlik güçleriyle çatıştı.


Son dakika… ABD Kongre işgalinde son durum: OHAL 15 gün uzadı! Eski ordu mensubu öldürüldü

ABD de seçimi kaybettiğini bir türlü kabul etmeyen Başkan Donald Trump, Joe Biden ın zaferinin Senato da tescilleneceği gün sonunda kaos çıkarmayı başardı. Senato da oturum yapıldığı sırada miting yapan Trump, yenilgiyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Mitingin ardından Trump destekçileri Kongre binasını adeta işgal etti. Güvenlik barikatlarını birer birer aşan göstericiler, güvenlik güçleriyle çatıştı. Reuters a göre çatışmalarda şu ana kadar dört kişi hayatını kaybetti, 52 kişi de tutuklandı.

ESKİ ORDU MENSUBU ÇIKTI

Ölenler arasındaki bir kadının kimliği de ortaya çıktı. Hayatının kaybeden kişinin Ashli Babbitt adlı eski bir Hava Kuvvetleri mensubu olduğu belirlendi.