Bir hafta arayla ikinci! Karadeniz sahillerinde yine insansız deniz aracı
Artvinli balıkçılar tarafından bu sabah Hopa-Arhavi ilçelerinin 3,5 mil açığında bulunan deniz aracının Trabzon'da bir hafta önce balıkçılar tarafından...
Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Artvin Valisi Turan Ergün, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Vali Ergün "Geçen hafta Trabzon açıklarında da rastlanmıştı, arkadaşlar biliyorsunuz bu sabah da bizim balıkçılarımız görmüş. Daha sonra bizim Sahil Güvenliğimiz ilk incelemeye göre bunun Trabzon'dakinin aynısı olduğunu tespit etmişler. Büyük ihtimal Rusya Ukrayna Savaşı'ndan buraya gelen bir insansız deniz aracı ters dönmüş vaziyette olduğunu tahmin ediyoruz. Bizim zaten Sahil Güvenliğimiz bununla ilgili gerekli güvenlik önlemini aldı ve deniz kuvvetlerimize bağlı SAS komandolarımızın olduğu ekibimiz şu anda İstanbul'dan Trabzon'a geldiler. Bu heyet bunları inceleyip imha edecekler. Trabzon'dan akşam karanlık olmadan eğer buraya yetişirlerse bugün olur eğer karanlığa kalırlarsa yarın sabah olur. Biz onu patlayıcı madde var ya da yok değil varmış gibi orada imha ediyoruz. Yani genel teknik o. Bizim SAS komandolarımız, Deniz Kuvvetlerimiz o şekilde müdahale ediyorlar" dedi.
"BALIKÇILARIMIZ DOKUNMADAN MUTLAKA112'YE HABER VERSİN"
İnsansız deniz aracının çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ifade eden Vali Turan Ergün "Kimseye bir zarar verecek hali yok. Şu anda bizim Sahil Güvenliğimizin ekibi onun yakınında. Giriş çıkış bölgeye yasak. Balıkçılarımız da gelmiyorlar, biliyorlar. Balıkçılarımıza uyarımız şu; Karadeniz'de zaman zaman bu tür cisimlerin görülme ihtimali var. Daha önceden de görüldü, sadece bizim sahillerimizde değil Batı Karadeniz'de de görüldü, Orta Doğu Karadeniz her bölgede görülebiliyor. Böyle bir cisimle karşılaştıklarında özellikle sabah falan daha çok rastlayabilirler çünkü ilk denize çıkan onlar olduğu için bunlara mutlaka yaklaşmadan, dokunmadan hemen bizim Sahil Güvenliğimize, 112'e haber vermeleri. Biz onu hemen zaten Sahil Güvenliğimiz botla gerekli güvenlik önlemini alıyor çevresinde. Deniz Kuvvetlerimize haber veriyoruz, Deniz Kuvvetlerimiz gelip onu imha ediyor" ifadelerini kullandı.
İnsansız deniz aracının menşei ile ilgili soruya ise Vali Ergün "Şu anda menşeini falan biz bilmiyoruz ama birebir Trabzon’daki ile aynı diyorlar. Fotoğraf inceleme sonucunda arkadaşlar o şekilde olma ihtimali yüksek" diye konuştu.
TRABZON SAHLİNDE İMHA: SESLER SAHİLDEN DUYULDU!
Öte yandan Trabzon'da geçtiğimiz hafta denizde bulunan insansız deniz aracının kontrollü şekilde imha edildiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Trabzon açıklarında bulunan insansız deniz aracı, saat 16.45 itibarıyla bulunduğu yerde SAS ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Öte yandan insansız deniz aracının imhası sırasında meydana gelen patlama sesi ise Ortahisar ilçesinde birçok noktadan duyuldu.
İMHA EDİLDİ
Artvin’in Hopa ilçesi açıklarında balıkçıların bulduğu insansız deniz aracı bölgeye gelen SAS ekiplerince imha edildi. İmha anı sahil güvenlik kamerasında anbean yansıdı. Deniz aracının imhası sonrası ekipler güvenlik çemberini açtı.